onsdag 30. mai 2012

Å være syk....


Er noe jeg må leve med, det er en del av meg, jeg må prøve å takle hverdagen med Fibromyalgi. Det er frustrende og være syk uten at det synes, det er frustrenede og ikke få til det man vil... for viljen er der, men kreftene er ikke der. Jeg må ta mange valg om hva jeg kan  orke, hva som er viktig og hva som ikke er så viktig. Jeg må ta en dag om gangen for jeg  vet ikke hvor mye jeg kan klare i morgen. Jeg må planlegge.... gjøre ting når jeg orker... Dette skal ikke være en sykdoms blogg, men det er den del av meg, det er min sykdom som jeg må leve med, så det  vil nok bli noe av det også, dette er en blogg om meg og mitt. 


Symptomene er fler, men mine er:


- Smerte: dyp, intens, verkende, sviende og/eller brennende i hele kroppen

- Stivhet: verst om morgenen og kvelden

- Indre frost

- Hodepine

- Nummenhet og hovenhetsfølelse: gjerne hender og føtter
- Mister kraften i hendene

- Synsforstyrrelser

- Forverring ved uvant fysisk aktivitet

- Forverring ved fysisk og psykisk stress

- Tretthet, utmattelse og overfølsomhet

-  oppstykket søvn, mangler dypsøvn

- Glemsomhet, konsentrasjonsvansker, finner ikke ord

- Øresus,

- Svimmelhet, kvalme
- skjelving
- stiv nakke


Jeg prøver og tenke positivt og ta vare på øyblikkene, og glemme det som er litt trått, særlig når det kommer til kjekling med ungene, fokusere på de gode stundene. Jeg setter meg mål for dagen, for ting som jeg kan klare og mestre, ikke sette for høye krav, og sette av dager der husarbeid kan seile sin egen sjø og bare gjøre ting jeg virkelig har lyst til.
Jeg  fant denne utrolig bra filmen, den er lang, men den er utrolig bra og jeg kjenner meg igjen i alt! Det er godt og kjenne at man ikke er alene...
http://www.helsefilm.no/v1/film/details.aspx?filmid=90155
HÅPER DERE HAR EN DEILIG DAG HELT I SLUTTEN AV MAI....

Tenk snart er det Juni...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...